10 Şubat 2014 Pazartesi

Sebze Şenliği.......


Kabak  Mücveri


Birkaç gün aradan sonra tekrar beraberiz.Bu gün size büyük küçük herkesin sevdiğini düşündüğüm, çocuklara sebze yedirmenin en iyi yollarından biri olan mücver tarifini vermek istiyorum. Evimizdeki sebzeleri değerlendirmek için de fırsat yaratan bir yiyecek olduğunu düşünüyorum. Hem kızartma hem fırında olmak üzere iki versiyonu yapılabilir. Ama ben kızartma olan tarifini vereceğim.





Malzemeler;
  • 4 tane kabak,
  • 1 demet maydonoz,
  • 1 demet dereotu,
  • 1 demet taze nane ( yoksa kuru nane),
  • 8-9 adet taze soğan,
  • 4-5 adet yumurta ( büyüklüğüne göre),
  • 1 su bardağı un
  • tuz
  • karabiber
  • pulbiber (isteğe göre)
Yapılışı;


Tüm sebzeleri güzelce yıkayıp süzüyoruz. Kabakları rendeliyoruz bir kaba alıyoruz. Yeşillikleri ince ince doğruyoruz kabaklara ekliyoruz. Üzerine yumurtaları kırıyoruz, tuzu ve baharatları koyuyoruz kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. Son olarak unu koyup karıştırıyoruz. Tavamızda yağı kızdırıyoruz bir yemek kaşığı dolusu harcı tavaya koyup üzerine bastırarak yayvanlaştırıyoruz. Tüm tavayı bu şekilde dolduruyoruz ve kızartıyoruz. Mücveri soğuk yemek gerekir. Lezzeti daha belirgin hale geliyor.



                       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder