25 Şubat 2014 Salı

Börek Sever misiniz?..........

 Üçgen Börek


Merhaba, hamur işi sever misiniz? Cevabınız evet ise, vereceğim tarifi mutlaka deneyin derim. Hamur işi pek çok ülkenin mutfağında yer alır. Bizim ülkemizde de pek çok çeşidi vardır. Ama ben bu gün Türkmenistan Mutfağına ait  bir börek yapımını sizlerle paylaşacağım. Hem sizin sofralarınızda hem de davet sofralarınızda göz dolduracak, herkesin beğenisini kazanacak bir el açması börek tarifi......


  Malzemeler;
  • 500 gr un,
  • 500 gr kıyma,
  • 1 büyük kuru soğan,
  • 2 büyük boy patates,
  • Tuz ( 1 tatlı kaşığı),
  • Karabiber,
  • Su ( Alabildiği kadar)
  • 1 su bardağı zeytinyağı,


Yapılışı;

Öncelikle patatesleri haşlayalım. Hamur yapmak için unu, tuz ve su ile yoğuralım. Sert olmayan bir hamur elde edelim. Hamuru dinlenmeye alalım. Bu arada kıymayı kıymayı kavuralım, soğanı ekleyip tuz ve karabiber serpelim. Haşlanan patatesleri küçük küçük doğrayıp kıymaya ilave edelim iyice karıştıralım ve soğumaya bırakalım. Dinlenen hamuru merdane ile iyice açalım. Hamurun üzerine zeytinyağı sürelim ve hamuru rulo şeklinde saralım. Sonra rulo dan eşit olmak üzere 5'er cm kalınlığında  parçalar keselim. Parçaların her birini tek tek açıp içine kıymalı harçtan koyalım ve üçgen şeklinde kapatıp yağlanmış tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder